Бизнесмен на средна възраст плаща на много по-млада проститутка, за да

...
Бизнесмен на средна възраст плаща на много по-млада проститутка, за да
Коментари Харесай

Хубава жена: сексът не винаги продава

Бизнесмен на междинна възраст заплаща на доста по-млада продажница, с цел да бъде негов любовница в продължение на седмица. Това е злокобен сюжет за сантиментална комедия, само че " " все пак се трансформира в най-големия хит на 1990 година И в този момент, 30 години по-късно, филмът към момента е толкоз харесван, все едно премиерата му е била преди седмица. Как режисьорът на кино лентата – Гари Маршал , съумя да реализира това?

Как направи такава достa безвкусна и клиширана фикция да наподобява като красива и нежна приказка? Е, изборът на актриса с красота и сексапил, каквато е , безспорно е фактор. Но не по-малък фактор е и изборът на сътрудник с аристократична външност като , който се държи повърхностно дистанцирано, като че ли хубостта и чарът на героинята на Робъртс не значат нищо за него.



Но това не е всичко. Много хора, които по един или различен метод са забъркани във кино лентата, претендират да са трансформирали кино лентата от това, което е бил  първоначално. Оригиналният сюжет, написан от Дж. Ф. Лоутън , е много по-мрачен, употребяваните опиати и нецензурни думи много повече, а името много по-цинично – " 3000 ". Може би би се получила доста вълнуваща холивудска легенда от това, че Лоутън не е могъл да се помири с смяната на мрачната драма в оптимистична сантиментална комедия към този момент три десетилетия, само че това не е по този начин.

" Бях сценарист на свободна процедура, който се опитваше да си откри ангажимент, без непрекъсната работа, само че с епизодични задължения в  постпродукцията на филми. Междувременно се  опитвах и да продавам сюжети. Историите ми се въртяха към нинджи и един ден си споделих:  " Е, може би би трябвало да направя нещо по-сериозно и трагично и написах сценарий, наименуван Red Sneakers. Получих доста внимание. Хората в действителност се интересуваха! Хората ми говореха.  И тогава пристигна вторият ми опит " 3000 ".

Именно " 3000 "   – мрачният сценарий с много тривиално заглавие, се трансформира в " " . И въпреки че във кино лентата остават много сцени от оригиналния сценарий на Лоутън, които хората помнят – в това число епичният миг в операта, серията от гадни прекарвания при извършване на покупки и онази фантастична вечеря с добродушния предприемач, който е пред банкрут – има и много промени. 



Най-основната е изборът на друго държание на милионера, изигран от Гиър, който е надалеч по-малко въодушевен да спи с Робъртс, в сравнение с да усеща наличието на една красива, въпреки и кривнала от правия път, жена. Това " пречистване " на един от двамата основни герои е изключително осезаемо, в случай че познавате първия вид на сюжета, където нюйоркският милионер Едуард наема проститутката Вивиан, с цел да му прави " компания ", до момента в който е в Лос Анджелис. Според разновидността с името " 3000 " Едуард е съвсем 50-годишен, а когато среща Вивиан, той я преценя " като че ли учи етикета на бутилка вино ". Когато се озовават в пентхаус апартамент в скъп хотел, красивата продажница е гола след секунди, а обяснението за решението на милионера е напълно прагматично: " Имам значима бизнес договорка тук. Няма да имам сила занапред да смъквам девойки, с цел да се отпусна ".

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР